23. april 2002 FM2002/17

 

BETÆNKNING

Afgivet af Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg

vedrørende

Forslag til Landstingsforordning nr. xx af xx. xx 2002 om ændring af landstingsforordning om boligfinansiering

Afgivet til 2. behandling

 

 

Landstingets Infrastruktur- Boligudvalg har under behandlingen bestået af:

 

Landstingsmedlem Godmand Rasmussen, Atassut, formand
Landstingsmedlem Tommy Marø, Siumut, næstformand
Landstingsmedlem Per Rosing-Petersen, Siumut
Landstingsmedlem Ole lynge, IA
Landstingsmedlem Mogens Kleist, Kandidatforbundet

 

Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg har efter 1. behandlingen under FM2002 gennemgået forslaget med bemærkninger.

 

Et enigt udvalg tilslutter sig fuldt ud bevæggrunden til fremsættelsen af forordningsforslaget som fastslår, at man skal fortsætte bestræbelserne med at få flere boliger for de offentlige midler og øge forsyningen af privatejede boliger. På den måde kan man forkorte ventelisterne til de offentligt ejede udlejningsboliger til fordel for de øvrige personer, der er optaget på en venteliste, og som har behov for boligsikring.

Udvalget noterer med tilfredshed, at dette forordningsforslag sikrer en smidiggørelse af reglerne om boligfinansiering, så den eksempelvis ikke kun henvender sig til enkeltpersoner men også overfor virksomhederne.

Endvidere er udvalget tilfreds med, at forslaget har fastsat en maximumgrænse på, hvor mange boligkvadratmeter, der kan ydes lån til, samt et maximumbeløb pr boligkvadratmeter.

Udvalget har mere indgående drøftet forslagets § 10 stk. 1.

§ 10 stk. 1 har følgende ordlyd "Ansøgninger om anlægslån til opførelse af boliger, jf. § 1, stk. 1, skal senest den 1. marts indsendes til behandling hos Landsstyret og kommunalbestyrelsen.....".

Udvalget er af den opfattelse, at der bør være mulighed for at søge om lån året rundt indenfor rammerne af den årlige bevilling. Det er ikke hensigtsmæssigt at indskrænke borgernes mulighed for at søge om lån indenfor en bestemt dato hvert år. En smidiggørelse af det punkt vil som sagt være hensigtsmæssigt.

Udvalget skal derfor anmode Landsstyret om til 2. behandling at fremsætte ændringsforslag i overensstemmelse hermed.

Med disse bemærkninger indstiller udvalget, at forslag til Landstingsforordning om ændring af Landstingsforordning om boligfinansiering overlades til Landstingets videre behandling i den form forslaget har, når Landsstyret har fremsat ændringsforslag i overensstemmelse med udvalgets indstilling.

 

Godmand Rasmussen, Atassut
Formand
Tommy Marø, Siumut, Næstformand Per Rosing-Petersen, Siumut
 

 

Ole Lynge, IA Mogens Kleist, Kandidatforbundet